Τhe Language Project

Το The Language Project είναι μία πολιτιστική πρωτοβουλία, ένας ζωντανός οργανισμός, μια ομάδα με ένα σκοπό: να δημιουργήσει έναν κόμβο δικτύωσης και να δώσει βήμα έκφρασης σε όσους αγαπούν τις γλώσσες.

Οραματιζόμαστε μια [δια]-[μετα]-[πολυ]γλωσσική εμπειρία, που βασίζεται σε συνέργειες και καινοτόμες ιδέες με θετικό κοινωνικό αντίκτυπο. Επιδιώκοντας να φέρουμε στο προσκήνιο τη γλώσσα και τους ανθρώπους που κρύβονται πίσω από τις λέξεις, ενθαρρύνουμε τους νέους και τους μεγαλύτερους να εξοικειωθούν με μια νέα γλώσσα, να ενημερωθούν για τα γλωσσικά επαγγέλματα, να δουν τη μετάφραση αλλιώς, σαν συν-δημιουργία, σαν παιχνίδι.

Πώς; Διοργανώνοντας δράσεις με θέμα τη μετάφραση και την εκμάθηση γλωσσών σε Αθήνα, Κέρκυρα και Θεσσαλονίκη, σε συνεργασία με ευρωπαϊκά και ελληνικά πολιτιστικά ιδρύματα. Εργαστήρια, μια ανοιχτή πλατφόρμα επικοινωνίας και έκφρασης, συμμετοχικά videos ευαισθητοποίησης για την πολυγλωσσία, translation slams, προτάσεις για συνδημιουργικές εκπαιδευτικές μεθόδους, βιωματικές ξεναγήσεις, εκδηλώσεις και ημερίδες ενημέρωσης σχετικά με τα γλωσσικά επαγγέλματα. Κι αυτά είναι μονό η αρχή.

Γιατί οι λέξεις έχουν νόημα και κρύβουν πίσω τους ανθρώπους. Γιατί μας αρέσει να γράφουμε. Πολύ. Και να μιλάμε. Ακόμα πιο πολύ. Σε όποια γλώσσα μπορούμε. Γιατί κάνουμε λάθη και μαθαίνουμε από αυτά. Γιατί μας αρέσει να ταξιδεύουμε. Γιατί η μετάφραση είναι ταξίδι στη γλώσσα και τον πολιτισμό.

Μπορούν παράξενοι ήχοι, άγνωστες λέξεις και διαφορετικές κουλτούρες να αλλάξουν τον τρόπο που βλέπουμε τον κόσμο;

Θέλεις να συμμετάσχεις στο The Language Project;